Til je video content naar een hoger niveau met onze strategische tips!

In onze vorige blog vertelden we al over de voordelen en mogelijkheden van online video’s. Het is dan ook niet voor niets dat er talloze video’s verschijnen. Maar zomaar random content creëren, daarvoor moet je niet bij Jim Roses zijn. Of het nu om een losse video gaat of een reeks; er moet een sterk idee achter zitten. Wij vertellen je graag wat je moet doen om het effect van jouw video’s te boosten! Bezint eer ge begint Hoe briljant en creatief je idee ook lijkt; voor je begint is het belangrijk om een aantal dingen scherp te hebben.

Tip 1: Bepaal je doel

Het klinkt logisch, maar toch wordt dit vaak vergeten. Bepaal eerst wat je precies wilt met je video. Wil je je naamsbekendheid vergroten en je bedrijf een gezicht geven? Of wil je de klant instrueren over je producten? Het 3H model (Hero, Hub, Hygiëne) van Google is zeer bruikbaar bij het vaststellen van je doel. Vooral wanneer je meerdere video’s wilt maken is het goed om deze hierin te plaatsen. Dit model categoriseert video content als volgt:

  • Hero Content

Dit is de content die je slechts een paar keer per jaar inzet. Het heeft de potentie om viral te gaan. Je doelgroep is hierbij breed en het onderwerp aansprekend. Je steekt hier naar verhouding dan ook veel tijd en budget in. Dit kan bijvoorbeeld een commercial zijn over een productlancering of een groot evenement. Het doel is om je naamsbekendheid te vergroten en nieuwe bezoekers te werven.

  • Hub Content

Met deze content creer je verbondenheid van je doelgroep met je merk. Het verschijnt op regelmatige basis, zoals een wekelijkse of maandelijkse vlog. Je zorgt dat je doelgroep hiervoor terugkomt en je blijft onthouden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een kijkje achter de schermen of achtergrondverhalen.

  • Hygiëne Content

Dit wordt ook wel hulpcontent genoemd en wordt het vaakst geplaatst. Het is bedoeld om je bezoeker te helpen, zoals productvideo’s, tutorials, reviews en handleidingen. Dit model is een goede hulp om een balans te vinden in de planning en budgetverdeling van je video’s.

Tip 2: Bedenk wie je doelgroep is

Wie wil je precies aanspreken in deze video? Wat zijn de kenmerken van je doelgroep? Hou dit scherp met het bepalen van je content en tone-of-voice. Dit is de stijl waarin je met de doelgroep communiceert. Een jongere groep spreek je immers heel anders aan dan 65+.

Tip 3: Blijf in lijn met je bedrijfsidentiteit

Belangrijk is dat al je communicatiekanalen dezelfde bedrijfsidentiteit uitstralen naar je doelgroep. Dus ook je video’s! Verlies dit dus zeker niet uit het oog. Let hierbij op de stijl van de video, is deze in lijn met je huisstijl? Bedenk ook dat het posten en plaatsen niet het eindstation is! Ook nadat je eenmaal je video hebt geproduceerd en geplaatst, is er ook nog het een en ander te doen.

Tip 4: Verzamel data over de effecten van de video

Bekijk wat de effecten zijn van je video. Wordt er na het plaatsen van een productvideo vaker besteld? Hoeveel nieuwe bezoekers krijg je door het plaatsen van een video op Social Media? En welke stijl video’s hebben het meeste effect? Hier kun je je volgende video’s weer op aanpassen.

Tip 5: Versterk je SEO

In onze vorige blog vertelden we al dat video enorm positieve effecten kan hebben op je SEO. Met wat meer investering van je tijd kun je dit effect nóg meer versterken. Zorg voor een goede titel en bestandsnaam, met relevante zoekwoorden. Wanneer je je video op Youtube zet, zorg dan voor een custom thumbnail. Dit is de foto die te zien is wanneer je video in zoekresultaten verschijnt. Geef ook een beschrijving van je video, waarin je kort de inhoud samenvat. Met uiteraard ook weer de relevante zoekwoorden hierin vermeld. Vergeet hierin ook niet de link naar je website.

Wil jij je voordeel halen uit een video? Neem contact op!

Dit waren een aantal strategische tips. Het zal nu inmiddels wel duidelijk zijn geworden dat het creëren van een succesvolle video veel expertise vereist. Voor jou is dit misschien nog onbekend terrein. Heb je dus hulp nodig, neem dan vooral contact met ons op. Wij zitten graag met je aan tafel om een passende marketingstrategie voor jou uit te stippelen!

Benieuwd wat Jim Roses voor u kan doen?

Neem contact op