Waarom je in 2021 meer video content moet inzetten?

Wat zijn de voordelen van video content op je website?

De opmars van online video’s is niet te stuiten. En dat is niet voor niets! De mogelijkheden zijn legio. Zo kun je denken aan een bedrijfsvideo, productvideo, explanimation (een explainer video in animatie stijl). De creatie hiervan vraagt natuurlijk wel om een investering. Maar wij leggen je graag uit waarom dit het helemaal waard is:

Voordeel 1: Video zorgt voor een veel groter bereik

Het aandeel van video in het internetverkeer is enorm toegenomen afgelopen jaren. En de verwachting is dat dit alleen nog maar meer wordt. Je kunt video’s op al je online kanalen zetten, zoals Youtube, facebook en instagram. En dit kunnen je volgers ook weer delen. Dit zorgt dus voor een veel groter bereik. Ideaal dus voor een online commercial, zoals wij maakten voor La Cubanita!

Voordeel 2: Gemakkelijker consumeerbaar dan tekst

Het cliché gezegde dat een beeld meer zegt dan 1000 woorden is nog een onderschatting. Ons brein neemt beeld 60.000 maal sneller op dan tekst! Ook onthouden mensen informatie die zij via visuele middelen krijgen langer dan via tekst. Daarbij kun je met een video beter emoties overbrengen op de kijker. Zo vroeg gemeente Katwijk ons ook om een animatie te maken voor interne werknemers. Hierin moesten zij niet alleen geïnformeerd worden, maar ook gerustgesteld over de aankomende interne veranderingen. En hoe kan dit beter dan in een vrolijke animatie met leuke illustraties!

Voordeel 3: Productvideo zorgt voor meer conversie

Wanneer je een online webwinkel hebt, kun je veel voordeel halen uit een productvideo. Volgens Kissmetrics is de kans dat mensen een product kopen 64% – 85% groter, na het zien van een productvideo. Zeker wanneer je ingewikkelde producten of diensten aanbiedt. In een video kun je de doelgroep uitleggen wat de voordelen van je product zijn. Zo maakten wij deze productvideo over Fiber Wrapper, een foliedispenser.

Voordeel 4: Sterke positionering van je bedrijfsidentiteit

Van alle communicatiemiddelen, is video misschien wel het beste middel om jouw bedrijfsidentiteit te communiceren. Hier kun je precies de emoties en sfeer mee overbrengen die bij jouw bedrijf passen. Uiteraard in overeenstemming met al je andere online en offline kanalen. Dit zorgt voor herkenning bij je doelgroep. En dat is wat je wilt, want dan spreek je de mensen aan die je wilt bereiken. Zo maakten wij een webcommercial voor het Corbulo College, een school met teruglopende aanmeldingen. Onze stoere video bracht hier echter verandering in, en de aanmeldingen stroomden weer binnen!

Voordeel 5: Goed voor SEO

Youtube is de op één na grootste zoekmachine. En de eigenaar is Google, die met stip op 1 staat. Google geeft websites met een gevarieerde content een hogere ranking. De kans dat je op de eerste pagina komt is met een video 53 keer hoger! Daarbij klikken mensen 41% sneller op zoekresultaten met een video.

Wil jij je voordeel halen uit een video? Neem contact op!

Hebben we jou overtuigt van de voordelen en fantastische mogelijkheden die video content biedt? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen wij samen de mogelijkheden bespreken. Bekijk ook zeker ons YouTube kanaal om een indruk te krijgen van al ons werk!