Spaanse Kubus

Logo

Corporate identity

Fotografie

Website

Spaanse Kubus is een bedrijfsverzamelgebouw in de Spaanse polder. Het gebouw behoorde op zijn zachts gezegd niet tot de mooiste gebouwen in de omgeving van Rotterdam. Door de hoogte en geschiedenis was het echter wel een opvallend gebouw. Het deed ooit nog dienst als magazijn van de Firma Ter Meulen Post. Dit bedrijf werd in 1993 opgeheven en sindsdien heeft het gebouw diverse functies gehad.

Het pand is groot en ruim maar behoort zoals gezegd niet tot het “mooiste meisje” van de klas. Er is daarom ooit overwogen om tot sloop over te gaan. De grote oneindige vierkante meters blijken echter van groot nut. Daarom is het gebouw omgedoopt tot Spaanse Kubus. Begin 2019 is men begonnen met de plannen van stapsgewijze renovatie. Voordat Jim Roses betrokken raakte bij het project bestond het exterieur uit grote paarse, grijze en gele vlakken.

Jim Roses ontwierp de visie voor het nieuwe uiterlijk. Het gebouw werd compleet overgeschilderd in gebroken wit en voorzien van het nieuwe logo. Vervolgens is de typografie en de huisstijl toegepast in het interieur. Ook deze elementen zijn vervolgens gebruikt voor de nieuwe website.

Ook op zoek naar dit soort werk? Aarzel niet en bel 071 – 573 06 43 of vul het formulier in!