Diensten | Video en Animaties

Video is het ultieme communicatiemiddel

Video is sexy, hip en happening en het is overal om ons heen. Dat is ook niet gek want video is het ultieme communicatiemiddel. Het stimuleert immers al onze zintuigen. Ook u heeft er vast wel eens over nagedacht om een video te laten maken? Maar wanneer u op zoek gaat naar partijen die video aanbieden struikelt u al gauw over de tientallen aanbieders. Gelukkig is Jim het juiste aanspreekpunt, voor het laten maken van video. Jim heeft een hele berg aan ervaring met het maken van video. Hij maakte o.a. Tv commericals, web commercials, social media video, advertorials, fashion films, promotievideo’s, bedrijfsvideo’s en productvideo’s.

De basis van een goede video

Elke goede video begint bij een heldere boodschap die vlot kan worden uitgewerkt tot een goed script. Deze boodschap moet een duidelijk doel voor ogen hebben zoals een oproep tot actie. De boodschap bepaalt ook de manier hoe het verhaal wordt vertelt. Voor een Tv commercial werkt bijvoorbeeld een korte grappige sketch het beste. Humor kan er immers voor zorgen dat men sympathie voor u krijgt. Met een online video kunt u uiteraard iets meer tijd nemen om uw boodschap toe te lichten.

De stappen naar uw eigen video

Uw script wordt verwerkt tot een visueel storyboard. Zo weet u, en het productieteam in grote lijnen hoe de video er uit gaat zien. Op basis van dit storyboard weet Jim ook of er nog dingen ontbreken en aangevuld moeten worden. Wanneer het verhaal en het storyboard zijn goedgekeurd, beginnen we met de productie. Jim gaat op zoek naar locaties die passen bij de boodschap en het over te brengen gevoel. Daarnaast houdt Jim zich bezig met de casting van eventuele acteurs of modellen. Juist dit onderdeel heeft misschien wel de meeste aandacht nodig. Zij belichamen immers het gevoel van uw bedrijfsidentiteit en de boodschap.

Bouwen van een set

Op de set zijn er, afhankelijk van de productie meestal meerdere mensen aanwezig. Denk hierbij aan de regisseur, artdirector, cameraman, gaffer en een grip team. Naast mensen en technische apparatuur hebben we vaak ook props nodig. Dit zijn de elementen die het verhaal visueel ondersteunen zoals een decoratieve lamp, planten, een speelgoedauto etc.

Postproductie

Nadat de videoproductie er op zit, gaan de opgenomen beelden naar de editor. Hij selecteert alle bruikbare shots en zet ze in de juiste met het storyboard als basis. In de montage wordt er altijd gebruik gemaakt van muziek en eventueel ook geluidseffecten. Geluid maakt de helft van de video. Heeft u wel eens een horrorfilm zonder geluid gezien? Zonder geluid is alle spanning en sfeer verdwenen. De combinatie van de muziek en geluidseffecten zorgen ervoor dat de video een complete beleving wordt.

Verspreiding

Uw video kan op meerdere plekken worden ingezet zoals uw Youtube kanaal en Linkedin. Heeft u meerdere video’s laten maken dan kunnen deze ook thematisch worden ingezet. Zo kunt u door het jaar heen content verspreiden via nieuwsbrieven en social media posts. Jim adviseert u graag over de vele mogelijkheden.

Benieuwd wat Jim Roses voor u kan doen?

Neem contact op